Nieuws

Uw betrouwbare partner in drukkleding en compressietherapie

Onze Lymed Mammary support is vernieuwd:

Een compressie Mammary support moet precies de juiste compressie geven om uw borst(en) te ondersteunen na een operatie en dragen daarmee bij aan het herstel van uw borst(en).

Om het draagcomfort te verhogen heeft Lymed de Mammary support aangepast, de Mammary support-band zit nu vast en is comfortabeler zonder de metalen haak

Ook heeft Lymed er voor gekozen om de pocketopening nu standaard groter te maken, zodat de prothese er nog makkelijker in te plaatsen is.

Met deze aanpassingen is het draagcomfort van de Lymed Mammary support nog groter geworden.

De Lymed Mammary support is verkrijgbaar in het zwart en wit.

Lymed vernieuwd de kleuren! Verkrijgbaar vanaf 1 december 2021

Klassiek beige in een meer neutrale en diepere toon! Nieuw, warm getint, Butter scotch beige is zorgvuldig samengesteld om zo neutraal mogelijk te zijn. Het nieuwe beige vervangt het oude, lichtere perzik kleurige beige.

Nieuw, veelzijdig en warmer middengrijs! Stijlvolle en praktische keuze voor elke situatie, vooral wanneer er behoefte is aan een niet-zwart, discreet uitziend product. Nieuw grijs vervangt de oude, lichtere grijstint.

En op verzoek van onze klanten een meer felle kleur! We vinden dat kleuren niet vlak of saai hoeven te zijn, dus hebben we een nieuwe kleur gekozen om ons heldere blauw en rood aan te vullen: SMARAGDGROEN! Groen zal onze bruine kleur vervangen.

Fleur uw drukkleding op met de bijgewerkte nieuwe heldere garen kleuren. We hebben bijna al onze garen geüpdatet om onze stoffen te complimenteren. Blauw, groen, geel, oranje en roze zijn nu helderder dan ooit! Ook hebben we een nieuwe, paarse kleur toegevoegd aan onze garen collectie!

 


 

 		
NIEUWE EDITIE:

Oedeem en oedeemtherapie Kennis oedeemcentra Nederland en België gebundeld
De uitgave Oedeem en oedeemtherapie is al vele jaren hèt standaardwerk voor zorgprofessionals die oedeem behandelen. Met de nieuwe uitgave die nu is verschenen, zijn de nieuwste inzichten ten aanzien van diagnostiek en therapie bijeengebracht.
Oedeem wordt in veel situaties gezien en behandeld. Als naslagwerk en studieboek ondersteunt het boek fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, huidtherapeuten en dermatologen. Daarnaast is het ook geschikt voor
huisartsen, geriaters, verpleegkundigen, sportmasseurs en studenten fysiotherapie, kinesitherapie en huidtherapie.
Anders dan in de vorige druk ligt de focus nu meer op de totale benadering van oedeem. In deze derde druk wordt ook aandacht gegeven aan de toepassing van zorgmodellen bij chronische aandoeningen en aan nieuwe beeldvorming in de functionele diagnostiek. Het boek is op deze gebieden sterk geactualiseerd.
De rode draad wordt gevormd door de ‘International Classification of Functioning, disability and health (ICF).
Onderwerpen als anatomie, (patho)fysiologie van het lymfesysteem, het veneuze systeem, microcirculatie, diagnostische methodes en genetica komen aan de orde. Verder gaat het boek in op conservatieve behandelvormen zoals huidverzorging, compressietherapie, oefentherapie, manuele lymfedrainage,
zelfmanagement en diëtetiek. Ook bespreekt het de operatieve technieken en de medicamenteuze behandeling.

Vele illustraties ondersteunen de inhoud.
Het boek is verschenen onder redactie van prof. Nele Devoogdt (fysiotherapeut/kinesitherapeut), Bert Verdonk
(fysiotherapeut) en dr. Robert Damstra (dermatoloog). Zij zijn gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van
chronisch oedeem. Ook zijn ze verbonden aan het European Reference Network voor primair en pediatrisch
lymfoedeem en aan de expertisecentra voor lymfoedeem in Nederland en België.
Nele Devoogdt is professor aan het Departement Revalidatiewetenschappen van de KU Leuven, kinesitherapeut en coördinator van het centrum voor lymfoedeem van het UZ Leuven.
Bert Verdonk is fysiotherapeut/oedeemfysiotherapeut en was als zodanig werkzaam in het UMCU te Utrecht tot
en met 2019 en is daarna werkzaam als oedeemfysiotherapeut in de eerste lijn. Hij is als docent betrokken bij diverse scholingsactiviteiten in de NPI-leerlijn Lymfologie.
Robert Damstra is dermatoloog op de afdeling dermatologie, Expertisecentrum Lymfovasculaire Geneeskunde, ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten. Hij is voorzitter van het Europees Referentie Netwerk ERN (VASCERNPediatrisch
en Primair lymfoedeem PPL).

Een recensie-exemplaar van het boek is op te vragen bij uitgever
Lucienne Bongers, lucienne.bongers@bsl.nl of 0031 6 13106590.
Walmolen 1 – 3994 DL Houten
Postbus 246 – 3990 GA Houten
Tel + 31 30 638 38 38
www.bsl.nl

PERSBERICHT Houten, augustus 2021
Oedeem en oedeemtherapie
H.P.M. Verdonk, N. Devoogdt, R.J. Damstra
ISBN: 9789036825894 | Prijs: € 69,95.
Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum in Houten,
www.bsl.nl/shop

MDR-verordening (EU) 2017/745

Lymed-producten voldoen aan de algemene veiligheids- en prestatie-eisen van de verordening en Lymed Oy voldoet aan de vereisten van de verordening.

De regelgeving voor medische hulpmiddelen is veranderd. De nieuwe Verordening Medische Hulpmiddelen (EU) 2017/745 (MDR) vervangt Richtlijn MDD 93/42/EEG betreffende medische hulpmiddelen.

De MDR introduceert nieuwe classificatieregels die fabrikanten verplichten om de risicocategorie van hun producten te bepalen. Om een ​​hulpmiddel te classificeren volgens de MDR moet rekening worden gehouden met het beoogde gebruik van het hulpmiddel en de daaraan verbonden risico’s.

Lymed standaard maat confectie producten: Klasse 1 medisch hulpmiddel

Het product moet voldoen aan alle toepasselijke algemene veiligheids- en prestatie-eisen van bijlage I bij de MDR. Het product moet vergezeld gaan van informatie over de veiligheid en prestaties van het product (markeringen, verpakking van het product en gebruiksaanwijzing). Het product moet zijn voorzien van de CE-markering volgens bijlage V van de MDR. Standaard producten van Lymed worden geleverd met een CE-gemarkeerd verpakkingslabel en gebruiksaanwijzing.

Op maat gemaakte producten van Lymed: product op maat

Een product dat uitsluitend bedoeld is voor gebruik door een specifieke patiënt en dat aan zijn individuele eisen en behoeften voldoet, speciaal vervaardigd in overeenstemming met een schriftelijke opdracht van een persoon die daartoe krachtens de nationale wetgeving bevoegd is en onder de verantwoordelijkheid van die persoon. Op maat gemaakte producten van Lymed worden geleverd met een verpakkingslabel en gebruiksaanwijzing.

Fimea houdt toezicht op de naleving van medische hulpmiddelen en de industrie in Finland. Conformiteitscontrole van hulpmiddelen is van toepassing op medische hulpmiddelen die op de markt worden gebracht en hun professioneel gebruik en onderhoud.

Meer informatie: https://www.fimea.fi/laakinnallinen_laitteet

Voor meer informatie over Lymed: www.lymed.fi

Voorbeeld van Lymed op maat gemaakt product verpakkingslabel:

Voorbeeld van Lymed standaard productverpakkingsetiket:

Vanaf vandaag staat de nieuwe catalogus 2021 online!

 

Klik hier en scrol of download de catalogus en ontdek de nieuwe producten van Lymed

https://lymed.fi/en/wp-content/uploads/2021/02/Lymed_catalogue_2-2021_ENG_v1.15.pdf

Van Wijngaarden Medical is bereikbaar tijdens het Coronavirus (covid-19).

 

Wij zijn ons als team zeer bewust van het Coronavirus (covid-19), wij maken ons dan ook sterk om in deze moeilijke tijd, onze service te blijven bieden zoals u dit van ons gewend bent.  Van Wijngaarden Medical blijft bereikbaar voor al uw vragen, ook voor het opmeten van maatkleding kunt u nog steeds bij ons terecht. Wij nemen hierbij uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen die eventueel eerst telefonisch met u kunnen worden doorgenomen.

Mocht u een bestelling bij ons hebben geplaatst, houdt u dan rekening met een langere levertijd.

Alle congressen waar Van Wijngaarden Medical aanwezig zou zijn, zijn tot nader order afgelast.  Zodra er nieuwe data bekend zijn, laten wij dit uiteraard zo snel mogelijk weten.

Wij wensen u veel gezondheid en sterkte in deze moeilijke tijd.

NIEUW!  De Lymed light buikband

De productontwikkeling van Lymed heeft keihard gewerkt om een nog gebruiksvriendelijkere Lymed light buikband te ontwerpen!

Het resultaat is een nieuwe light buikband welke volledig verstelbaar is en op elke omtrek kan worden aangetrokken. De buikband heeft een tweedelige klittenbandsluiting die vastzit aan het product.

De Lymed light buikband is verkrijgbaar vanaf 12 oktober 2020.

Nieuw!  Orficast More Orange in 6 en 15 cm!

De vertrouwde Orficast More is nu ook verkrijgbaar in de kleur oranje en in twee verschillende maten!

De voordelen van Orficast:

  • Luchtdoorlatend
  • Huidvriendelijk
  • Comfortabel te dragen
  • Makkelijk te bewerken

6 cm: RF 40350R

15 cm: RF 40390R

Productcarrousel Compressiemiddelen – Breukelen is helaas afgelast i.v.m. het coronavirus (covid-19)

Wanneer er een nieuwe datum beschikbaar komt, laten wij u dit uiteraard meteen weten.

 

Zaterdag 28 maart 2020.
Het thema van deze dag is:

‘Het naadje van de kous – alles over compressie en behandelingen’

Wilt u meer te weten komen over onze Lymed producten en de mogelijkheden op het gebied van compressiemiddelen en behandelingen. Komt u dan gerust langs op onze informatie stand, wij beantwoorden dan al uw vragen en laten onze producten graag aan u zien.

24 januari 2020

Aankomende woensdag 19 februari zal Van Wijngaarden Medical vertegenwoordigd zijn op het wondsymposium in het Spaarne Gasthuis.

Tijdens het symposium zal de specialistische wondzorg in de volle breedte aan bod komen.

Op de stand van Van Wijngaarden Medical kunt u informatie krijgen over onze Lymed compressie en drukkleding therapie na bijvoorbeeld oncologische mammachirurgie.

24 januari 2020

13 december 2019

Helaas ivm het Corona virus word dit symposium verplaatst naar een nader te bepalen datum, zodra wij weten welke, houden wij u hiervan uiteraard op de hoogte.

Van Wijngaarden Medical is ook dit jaar weer aanwezig tijdens het symposium over lymfoedeem op 6 maart 2020 in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. We hopen u daar te ontmoeten op onze stand.

6 december 2019

Op vrijdag 20 december staan wij van 13:30-16:30 met de stand van Van Wijngaarden Medical op de Product Informatie Markt van de Berekuyl academy als onderdeel van de Masterclass TEK en compressiehulpmiddelen.  Deze masterclass is bedoeld voor oedeem-fysiotherapeuten die zich verder willen bekwamen in het aanmeten van TEK en compressie hulpmiddelen. De Product Informatie Markt staat in het teken van casuïstiek en het vergaren van product informatie.