Nieuws

Uw betrouwbare partner in drukkleding en compressietherapie

Komt u ook langs bij de stand van Van Wijngaarden Medical op het Symposium ‘Kwaliteit van leven na mammareconstructie’

Ter gelegenheid van de dubbelpromotie van Yassir Eltahir en Nadia Sadok

Woensdag 23 maart 2022

UMCG

Reconstructie van de borst na behandeling in verband met borstkanker wordt gelukkig steeds meer een integraal onderdeel van de behandeling van vrouwen met borstkanker. Het wordt namelijk keer op keer aangetoond dat een zogenaamde mammareconstructie een cruciale rol speelt in het verbeteren van de kwaliteit van leven bij vrouwen met borstkanker. De afgelopen jaren is er ook vanuit het UMCG veel onderzoek op dit terrein verricht en op 23 maart 2022 is de publieke verdediging van twee proefschriften van Yassir Eltahir en Nadia Sadok, die hieruit voort gekomen zijn.

Om deze feestelijke gebeurtenis luister bij de zetten organiseert de afdeling Plastische Chirurgie van het UMCG een symposium rond het thema: ‘kwaliteit van leven na mammareconstructie’. Sprekers met diverse achtergrond verzorgen lezingen rond dit thema. Aan het eind van het symposium lichten de beide promovendi hun onderzoek toe. Om half drie begint de openbare verdediging van de proefschriften in het Academiegebouw, Broerstraat 1 te Groningen. Deze plechtigheid is geen onderdeel van dit symposium.

Doelgroep:

Plastisch chirurgen, oncologisch (borst-)chirurgen, gezondheidspsychologen en ‘mamma’-verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en hun opleidingen.

Onze Lymed Mammary support is vernieuwd:

Een compressie Mammary support moet precies de juiste compressie geven om uw borst(en) te ondersteunen na een operatie en dragen daarmee bij aan het herstel van uw borst(en).

Om het draagcomfort te verhogen heeft Lymed de Mammary support aangepast, de Mammary support-band zit nu vast en is comfortabeler zonder de metalen haak

Ook heeft Lymed er voor gekozen om de pocketopening nu standaard groter te maken, zodat de prothese er nog makkelijker in te plaatsen is.

Met deze aanpassingen is het draagcomfort van de Lymed Mammary support nog groter geworden.

De Lymed Mammary support is verkrijgbaar in het zwart en wit.

Lymed vernieuwd de kleuren! Verkrijgbaar vanaf 1 december 2021

Klassiek beige in een meer neutrale en diepere toon! Nieuw, warm getint, Butter scotch beige is zorgvuldig samengesteld om zo neutraal mogelijk te zijn. Het nieuwe beige vervangt het oude, lichtere perzik kleurige beige.

Nieuw, veelzijdig en warmer middengrijs! Stijlvolle en praktische keuze voor elke situatie, vooral wanneer er behoefte is aan een niet-zwart, discreet uitziend product. Nieuw grijs vervangt de oude, lichtere grijstint.

En op verzoek van onze klanten een meer felle kleur! We vinden dat kleuren niet vlak of saai hoeven te zijn, dus hebben we een nieuwe kleur gekozen om ons heldere blauw en rood aan te vullen: SMARAGDGROEN! Groen zal onze bruine kleur vervangen.

Fleur uw drukkleding op met de bijgewerkte nieuwe heldere garen kleuren. We hebben bijna al onze garen geüpdatet om onze stoffen te complimenteren. Blauw, groen, geel, oranje en roze zijn nu helderder dan ooit! Ook hebben we een nieuwe, paarse kleur toegevoegd aan onze garen collectie!

 


 

 		
MDR-verordening (EU) 2017/745

Lymed-producten voldoen aan de algemene veiligheids- en prestatie-eisen van de verordening en Lymed Oy voldoet aan de vereisten van de verordening.

De regelgeving voor medische hulpmiddelen is veranderd. De nieuwe Verordening Medische Hulpmiddelen (EU) 2017/745 (MDR) vervangt Richtlijn MDD 93/42/EEG betreffende medische hulpmiddelen.

De MDR introduceert nieuwe classificatieregels die fabrikanten verplichten om de risicocategorie van hun producten te bepalen. Om een ​​hulpmiddel te classificeren volgens de MDR moet rekening worden gehouden met het beoogde gebruik van het hulpmiddel en de daaraan verbonden risico’s.

Lymed standaard maat confectie producten: Klasse 1 medisch hulpmiddel

Het product moet voldoen aan alle toepasselijke algemene veiligheids- en prestatie-eisen van bijlage I bij de MDR. Het product moet vergezeld gaan van informatie over de veiligheid en prestaties van het product (markeringen, verpakking van het product en gebruiksaanwijzing). Het product moet zijn voorzien van de CE-markering volgens bijlage V van de MDR. Standaard producten van Lymed worden geleverd met een CE-gemarkeerd verpakkingslabel en gebruiksaanwijzing.

Op maat gemaakte producten van Lymed: product op maat

Een product dat uitsluitend bedoeld is voor gebruik door een specifieke patiënt en dat aan zijn individuele eisen en behoeften voldoet, speciaal vervaardigd in overeenstemming met een schriftelijke opdracht van een persoon die daartoe krachtens de nationale wetgeving bevoegd is en onder de verantwoordelijkheid van die persoon. Op maat gemaakte producten van Lymed worden geleverd met een verpakkingslabel en gebruiksaanwijzing.

Fimea houdt toezicht op de naleving van medische hulpmiddelen en de industrie in Finland. Conformiteitscontrole van hulpmiddelen is van toepassing op medische hulpmiddelen die op de markt worden gebracht en hun professioneel gebruik en onderhoud.

Meer informatie: https://www.fimea.fi/laakinnallinen_laitteet

Voor meer informatie over Lymed: www.lymed.fi

Voorbeeld van Lymed op maat gemaakt product verpakkingslabel:

Voorbeeld van Lymed standaard productverpakkingsetiket:

Van Wijngaarden Medical is bereikbaar tijdens het Coronavirus (covid-19).

 

Wij zijn ons als team zeer bewust van het Coronavirus (covid-19), wij maken ons dan ook sterk om in deze moeilijke tijd, onze service te blijven bieden zoals u dit van ons gewend bent.  Van Wijngaarden Medical blijft bereikbaar voor al uw vragen, ook voor het opmeten van maatkleding kunt u nog steeds bij ons terecht. Wij nemen hierbij uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen die eventueel eerst telefonisch met u kunnen worden doorgenomen.

Mocht u een bestelling bij ons hebben geplaatst, houdt u dan rekening met een langere levertijd.

Alle congressen waar Van Wijngaarden Medical aanwezig zou zijn, zijn tot nader order afgelast.  Zodra er nieuwe data bekend zijn, laten wij dit uiteraard zo snel mogelijk weten.

Wij wensen u veel gezondheid en sterkte in deze moeilijke tijd.