Van Wijngaarden Medical

Uw betrouwbare partner in drukkleding en compressietherapie.

Lymed
Mammary Support Bandage

Medische indicatie

De Mammary Support Bandage van Lymed is een comfortabele thoraxbandage om te dragen na een chirurgische ingreep aan de borst(en). De Lymed Mammary Support Bandage is volgens de ervaringen van patiënten hét hulpmiddel bij uitstek dat het lichamelijk herstel na de operatie bevordert. De Mammary Support Bandage beperkt seroomvorming, verkort de postoperatieve wonddrainageperiode, heeft een gunstige invloed op de wondgenezing én vermindert de postoperatieve pijn. Ook is de Lymed Mammary Support Bandage goed te gebruiken als ondersteunende compressietherapie naast oedeem- of fysiotherapie.

Product

De Lymed Mammary Support Bandage is leverbaar in de confectiematen X-Small  t/m XXX-large en in de kleuren wit, zwart, beige of donkerbruin. De bandage kan uitgevoerd worden met cups aan beide kanten, met één cup, zonder cups of met cups waarin een prothesepocket is gemaakt ten behoeve van een siliconen borstprothese.

De Lymed Mammary Support Bandage heeft standaard een haakjessluiting aan de voorzijde, maar kan ook geleverd worden met een ritssluiting. Voor de juiste maat dient de omvang onder de borsten opgemeten te worden. Indien de confectiemaat niet schikt -deze situatie kan zich voor doen wanneer de cupmaat groter is dan D of wanneer er sprake is van een de grote omvangsmaat & kleine cupmaat- dan is het mogelijk om een op maat gemaakte thoraxbandage aan te laten meten.

Verstrekking

De Lymed Mammary Support Bandage is een therapeutisch hulpmiddel dat uitsluitend op voorschrift van een huisarts of specialist wordt geleverd en als verbandmiddel kan worden vergoed door uw zorgverzekeraar. De Mammary Support Bandage wordt aangemeten door de deskundige medewerkers van Van Wijngaarden Medical of door de speciaal daartoe opgeleide specialist of therapeut.

Voor het aanvragen van een Lymed Mammary Support Bandage of voor meer informatie kunt u of uw behandelend specialist of therapeut ons contactformulier invullen.

Druk en compressiekleding van Lymed; How it's made

lymed
lymed
lymed